Din kundkorg är tom

Arbetsbyxor


Material
Materialet är nästan det viktigaste av allt vid valet av arbetsbyxor. Vad ska du använda arbetsbyxorna till? Arbete inomhus eller utomhus? Behöver du god rörelsefrihet eller är det viktigaste att du håller dig varm? Välj ett material som är skönt att ha på sig och som du trivs att röra dig i samtidigt som det tål de prövningar du kommer att utsätta byxorna för. Många av dagens material är konstruerade både för att ge god ventilation och bekvämlighet och för att stå emot hårda påfrestningar, väder och vind. Att materialet är lätt att sköta är också viktigt för de flesta – glöm inte att titta på tvättråden innan du bestämmer dig för ett par byxor!

Fickor
Fickorna på ett par arbetsbyxor är som vingarna på ett flygplan. Utan flera praktiska och rymliga fickor kommer du inte långt. Vart du sedan vill ha dem placerade och hur de är utformade är en smaksak. Behöver du snabbt ha verktyg åtkomliga kanske en öppen ficka är att föredra. Småsaker som lätt ramlar ur nog ligger säkrast i en sluten ficka. Tänk på vart fickorna sitter placerade. Kommer du åt fickorna med båda händerna? Är fickorna lätta att nå i din arbetsposition? Behöver du böja dig ner för att få upp verktygen kanske fickorna sitter för långt ned. Är fickorna placerade så att du kan röra dig bekvämt när de är fullastade? Ryms alla verktyg och annat du behöver? Har du ett extra stort behov av många små fickor är ett par helbyxor med fickor på bröstet är att rekommendera. Många små detaljer som kan vara nog så viktiga när du arbetar…

Passform
Viktigast är naturligtvis att du tycker att arbetsbyxorna är sköna att ha på dig och röra dig i. Något annat råd behövs egentligen inte. Det kan ändå vara värt att tänka på några små detaljer. Titta och känn efter hur sömmarna är placerade. Finns det något som kan komma att skava och irritera? Sitter arbetsbyxorna åt lagom mycket överallt? Har de rätt vidd och rörelsefrihet för det arbete du ska utföra i dem? Prova dig fram – det är bara du själv som kan avgöra vad som är rätt.

Knä
Står du ofta på knä när du arbetar? Då är ett par arbetsbyxor med riktigt bra utformade knän A och O! Välj ett par byxor med en mjuk och behaglig knäpadd. På många byxor kan du dessutom själv justera placeringen av knäpadden. Vissa byxor har även förböjda knän som ger god passform.

Midja
Hög eller låg midja är egentligen en smaksak. Generellt kan man ändå säga att ett bar byxor som är höga bak och lägre fram i midjan ger en bättre passform. När du ändå håller på att funder över midjans passform – ta en titt på bälteshållaren! Går ditt favoritbälte igenom hällorna?

Synlighet
Ska du vara ute och jobba i mörkret? Då är naturligtvis reflexer ett måste. Ju fler desto bättre!

Axelremmar (Endast för helbyxor)
Breda axelremmar fördelar trycket bättre än smala medan justerbara axelremmar är ett enkelt sätt att få rätt passform. Jämför några olika modeller för att veta vad som passar dig. Föll valet på ett par byxor med justerbara axelremmar? Ett hett tips är att testa hur pass snabbt och enkelt det går att justera dem!