Din kundkorg är tom

Jackguiden

Material
Välj ett material som är skönt att ha på sig och som du trivs att röra dig i samtidigt som det tål de prövningar du kommer att utsätta arbetsjackan för. Naturligtvis ska jackan vara lagom fodrad för den temperatur du kommer att vistas i. Många av dagens material är konstruerade både för att ge god ventilation och bekvämlighet och för att stå emot hårda påfrestningar, väder och vind. Att materialet är lätt att sköta är också viktigt för de flesta – glöm inte att titta på tvättråden innan du bestämmer dig för en jacka!

Fickor
Titta på hur fickorna är placerade och hur de är utformade. Kommer du åt fickorna med båda händerna? Är fickorna lätta att nå i din arbetsposition? Ryms allt du behöver?

Passform
Viktigast är naturligtvis att du tycker att arbetsjackan är skön att ha på dig och röra dig i. Känn efter om den har rätt vidd och rörelsefrihet för det arbete du ska utföra i den. Med de unika konstruktionstekniker och material som finns i dag är det möjligt att hitta även riktigt varma och vindtäta jackor med stor flexibilitet.

Ärmar
Ergonomisk skärning på ärmarna ger en naturlig arbetsställning och stor rörelsefrihet. Vill du stänga ute kylan ska du välja en jacka med kardborre eller resår i muddarna.

Midja
En reglerbar livvidd gör att du kan anpassa jackan efter dina behov.

Synlighet
Ska du vara ute och jobba i mörkret? Då är naturligtvis reflexer ett måste. Ju fler desto bättre!