Din kundkorg är tom

Overallguiden

Material
Välj ett material som är skönt att ha på sig och som du trivs att röra dig i samtidigt som det tål de prövningar du kommer att utsätta overallen för. En overall som ska användas utomhus bör vara smuts-, olje och vattenavvisande. Kommer du att utsätta dig för höga temperaturer ska den även vara flamskyddsbehandlad. Många av dagens material är konstruerade både för att ge god ventilation och bekvämlighet och för att stå emot hårda påfrestningar, väder och vind. Att materialet är lätt att sköta är också viktigt för de flesta – glöm inte att titta på tvättråden innan du bestämmer dig för en overall!

Fickor
Utan flera praktiska och lättillgängliga fickor kommer du inte långt. Vart du sedan vill ha dem placerade och hur de är utformade är en smaksak. Tänk på vart fickorna sitter placerade. Är de placerade så att vikten fördelas jämnt? Kommer du åt fickorna med båda händerna? Är fickorna lätta att nå i din arbetsposition? Är fickorna placerade så att du kan röra dig bekvämt när de är fullastade?

Passform
Viktigast är naturligtvis att du tycker att jackan är bekväm att ha på sig och röra sig i. Känn efter om den har rätt vidd och rörelsefrihet för det arbete du ska utföra i den. Vissa overaller har resår i ryggen för ökad rörelsefrihet.

Ärmar
Ergonomisk skärning på ärmarna ger en naturlig arbetsställning och stor rörelsefrihet. Vill du stänga ute kylan ska du välja en jacka med kardborre eller resår i muddarna.

Knä
Står du ofta på knä när du arbetar? Då är en overall med riktigt bra utformade knän A och O! Välj en overall med en mjuk och behaglig knäpadd. På många overaller kan du dessutom själv justera placeringen av knäpadden. Vissa overaller har även förböjda knän som ger god passform.

Synlighet
Ska du vara ute och jobba i mörkret? Då är naturligtvis reflexer ett måste. Ju fler desto bättre!