Din kundkorg är tom

Västguiden

Material
Välj ett material som är skönt att ha på sig och som du trivs att röra dig i samtidigt som det tål de prövningar du kommer att utsätta västen för. Många av dagens material är konstruerade både för att ge god ventilation och bekvämlighet och för att stå emot hårda påfrestningar, väder och vind. Att materialet är lätt att sköta är också viktigt för de flesta – glöm inte att titta på tvättråden innan du bestämmer dig för en väst!

Fickor
Fickorna på en arbetsväst är A och O! Utan flera praktiska och lättillgängliga fickor kommer du inte långt. Vart du sedan vill ha dem placerade och hur de är utformade är en smaksak. Tänk på vart fickorna sitter placerade. Är de placerade så att vikten fördelas jämnt? Kommer du åt fickorna med båda händerna? Är fickorna lätta att nå i din arbetsposition? Är fickorna placerade så att du kan röra dig bekvämt när de är fullastade?

Passform
Viktigast är naturligtvis att du tycker att västen är skön att ha på dig och röra dig i. Fundera på hur du ska använda västen. Vill du kunna använda den utanpå en ytterjacka? Välj då en vidare väst eller en väst som är justerbar i vidden. Om du ska belamra västen med många verktyg och stor tyngd kan det vara klokt att ha en väst med ett midjebälte som minskar belastningen på axlarna.

Axelremmar
Breda axelremmar fördelar trycket bättre än smala men det är naturligtvis bara du själv som kan känna vad som passar dig bäst. Testa och jämför olika modeller!

Synlighet
Ska du vara ute och jobba i mörkret? Då är naturligtvis reflexer ett måste. Ju fler desto bättre!